Fem Coliving

foto-elena-joan-fem-coliving-pirineus-barcelona-rural-3-anys

Ara fa 3 anys estàvem començant FEM Coliving

Fa 3 anys que vam iniciar FEM, el nostre projecte de vida que ens ha portat a viure al Pirineu català, compartint l’espai de coliving i coworking rural amb altres persones que teletreballen o emprenen i han decidit fer-ho durant uns mesos a prop de la natura.

Des del principi ens sentim molt afortunats per poder viure al Pirineu Català i a només 1:30h de Barcelona. De poder compartir espai de coworking i coliving amb professionals de molts àmbits diferents i tenir un projecte entre mans  que ens permet estendre aquesta manera de fer i viure a altres persones. Alguna de les reflexions que hem fet durant aquests primers anys són les següents:

 

Sempre en versió beta

És una de les conclusions més importants que hem tret. De fet, és una de les coses que està al nostre ADN des del principi. Vam començar amb FEM fent reformes per netejar i habilitar l’espai, però en comptes de fer-ho de portes cap endins, ho vam fer acompanyats ja de les primeres persones de Barcelona que venien al nostre coliving i coworking tot i que les condicions de la casa encara no eren les ideals.

Actualment, les instal·lacions estan més que habilitades però continuem treballant, millorant i conservant, tant les estances com, el més important, l’experiència d’usuari. Per tant, seguim en versió Beta i hi seguirem estant sempre com a garantia de millora i evolució constant.

Viure a un entorn rural: una de les millors decisions que hem pres

No ens avorrim gens, al revés. Les activitats aquí no van tant al voltant del consum, hi ha activitats a prop de la natura, concerts, gent preciosa fent tallers, els ajuntaments posen a disposició espais per poder fer activitats molt diferents i moltes de les coses, són gratis. La nostra sensació després d’aquests anys és que aquí, amb menys, tens més.

Tenir un petit hort: un privilegi i una font d’aprenentatge

Comptar amb un petit espai per poder tenir un hort és tot un privilegi. No només ens permet gaudir dels aliments que conreem, sinó que també ens brinda l’oportunitat d’aprendre cada any una mica més sobre el cultiu, comprendre els cicles i les estacions.

A més, l’hort ens ensenya sobre la constància, l’abundància i com evitar la procrastinació.

FEM-coliving-coworking-pirineo-montaña-catalunya-españa-motivacion-mision-huerto-invernadoro
La màgia de viure a un entorn proper i en comunitat

Gràcies a FEM i a viure a un poble, ens sentim acompanyats. L’organització dels serveis ens permet, per exemple, anar a Mercat tots els dijous al matí. Això genera vincles amb les persones que allà hi treballen. No es tracta d’un consum per consum sinó de comprar coses a persones concretes. Persones que després d’un temps, coneixes, entens i amb les que intercanvies molt més que productes.

Una pregunta que ens fan sovint: Treballeu només a FEM?

La resposta és que no. Per un tema, sobretot, econòmic, tots dos conservem altres feines més enllà de FEM. Això fa que a èpoques tinguem la sensació que no arribem a tot i que no li podem posar tota l’energia que ens agradaria al nostre projecte.

Després d’aquests 3 anys ens trobem a un punt molt emocionant, on volem i tenim ganes d’evolucionar però fer-ho d’una manera conscient i cuidant la nostra essència.

FEM-coliving-coworking-pirineo-montaña-catalunya-españa-motivacion-mision-rio-diversion-chicos-chicas
Cap on anem?

Fa uns mesos que explorem vàries opcions, hem arribat quasi al final a algunes però ens hem fet enrere per un tema de principis. El més important per a nosaltres és que l’evolució sigui un pas més del que estiguem orgullosos i que ens apropi una mica més a la nostra meta de viure a un espai autosuficient energèticament i compartint amb altres persones.

Més posts

Concertar vídeo llamada

Reserva día y hora para la vídeo llamada. Hablaremos 15min para conocernos personalmente, explicarte mejor el proyecto y resolver cualquier duda.

We are working on it 🙏

We are translating the website, it will be ready soon. In the meantime, don’t hesitate to ask what you don’t understand:

Estamos trabajando en ello 🙏

Estamos traduciendo la web al castellano, muy pronto estará lista. Mientras tanto, no dudes en preguntarnos lo que no entiendas:

Concertar videotrucada

Reserva dia i hora per a la videotrucada. Parlarem 15min per coneixe’ns personalment, explicar-te millor el projecte i resoldre qualsevol dubte.