Fem Coliving

T'agradaria venir a FEM?

Al formulari de contacte hi trobaràs els preus i la disponibilitat. També et deixem una breu explicació de com funciona l'estança des del punt de vista pràctic. Si encara tens dubtes, posa't en contacte sense compromís!

El procés per venir és molt senzill:

1

Formulari de contacte

Et poses en contacte amb el  formulari de contacte, on hi ha els preus actualitzats.

2

Videotrucada

Solem fer una videotrucada per coneixe’ns personalment, resoldre dubtes i poder donar prioritat a qui creiem que més aprofitarà l’estança.

3

Fas la reserva
I la maleta!

Fas la reserva amb una paga i senyal (fiança). Fins aquest moment et pots fer enrere si canvies d’idea, sense compromís!

Posa’t en contacte, aquí veuràs preus i disponibilitat:

Booking - CA

Com funciona?

Les estades són d'entre un i quatre mesos. Mínim d'un mes perquè creiem que és millor compartir en mode slow que el consum d'experiències puntuals, màxim de quatre mesos perquè preferim que sigui un projecte viu del qual puguin participar com més persones millor. Si el que busques és aprofitar per fer passos clau per a tu (baixar el ritme, repensar-te personal i/o professionalment o viure la natura en profunditat...), hem vist amb el temps que l'estada òptima a FEM és d'un parell de mesos com a mínim, tot requereix el seu procés.

Trobaràs els preus actualitzats a dins d'aquest formulari.

Veuràs que totes les nostres habitacions són privades, però tens l'opció de compartir-la amb un amic o la teva parella. Els lavabos són compartits amb un màxim de dues persones.

Creiem que una experiència pausada és més plena a nivell personal i fa que les sinergies amb el territori i les persones siguin duradores. Per això, si vens més de dos mesos et sortirà més econòmic.

El procés de reserva comença amb aquest formulari. Al mateix formulari hi veuràs la disponibilitat i el preu.

Ens posarem en contacte amb tu per si hi hagués cap dubte i, si cal, farem una videotrucada per coneixe’ns (pots concertar-la aquí.)

La reserva es formalitza mitjançant el pagament d’una fiança de 350 € que et retornarem quan marxis. Amb la confirmació de la reserva t’enviarem dades pràctiques per a l’arribada.

Ja només queda esperar, els dies abans que vinguis a FEM estarem en contacte per facilitar-te les coses. Al arribar, formalitzarem la reserva amb un contracte i els pagaments amb factures.

Aquí. Estem al Pirineu però a 1:30 hs de Barcelona. Al peu les cingleres i pistes d’ski, però a menys d’una hora de la costa brava, ja que estem al Ripollès (Pirineu oriental). Estem envoltats de boscos, de corriols, de rius i gorgues, de núvols, de cabirols, de bolets, i compartim i aprenem dia a dia de persones que coneixen, respecten i cuiden el territori generació rere generació.Tenim el privilegi d’estar situats a La Folcrà (s.XIV), una masia emblemàtica del Pirineu amb activitat agroramadera des de fa segles. Actualment, compartim La Folcrà amb la petita granja familiar del Xevi i la Gemma, que amb la seva actitud integradora ens ajuden a -no només contemplar la vida a la natura-, sinó a entendre-la i respectar-la dia a dia.
És fàcil arribar en cotxe (1:30 hs de Barcelona), en bus (des del centre de Barcelona fins a Sant Pau de Segúries) o en tren fins a Ripoll i t’hauriem de venir a buscar.L’accés és asfaltat i estem a 10 min en bici del poble més proper (Sant Pau de Segúries) i a 10 min en cotxe de nuclis més grans com Camprodon o Sant Joan de les Abadesses.Les capitals de comarca Ripoll i Olot estan a 20 i 25 min respectivament.

A FEM hem optat perquè cadascú s’ocupi del seu menjar d’acord amb els seus horaris, gustos i costums.

Això no treu que molt sovint fem sopars conjunts, barbacoes i compartim molts moments entorn de la taula! Però, tenint en compte que les estades són d’un mes com a mínim, creiem que afavoreix que s’estableixi un diàleg sa entre l’espai propi i l’espai comú.

Compartim els aliments i productes d’ús comú amb un pot de 18 € al mes.

Donem importància a l’ordre i la neteja perquè són facilitadors de la convivència. Per això assegurem un ambient net i endreçat en tot moment i demanem la col·laboració de tothom en el manteniment diari.

A més, cada setmana es fa una neteja professional de les àrees comunes i repartim la despesa, que surt a 9 € per persona. També pots estalviar-t’ho i netejar tu una de les àrees comunes.

Per tenir una experiència compassada, ens assegurem que tothom que ve estigui treballant, de manera que l’ambient és tranquil i productiu durant la jornada laboral, però actiu, divertit i propositiu quan no estem treballant.Durant les hores laborals trobaràs que cadascú està bastant la seva. Treballant al coworking o als espais exteriors, fent una call a l’escriptori de l’habitació o fent un break a la galeria comentant la jugada amb algú altre (sí, a FEM també es fan contactes!).Però quan s’acaba la feina, s’acaba la feina. Arriba el moment de dedicar-nos temps a nosaltres mateixos, individualment o en grup. FEM és un lloc on es conviu, fem activitats junts i alhora respecta l’espai propi i els moments d’estar al “nostre aire”, que tots necessitem per portar una vida equilibrada.

Cada mes creem entre tots una petita família d’entre 6 i 8 persones, potser perquè no som masses fem tanta pinya i ens caracteritzem per l’actitud integradora de tothom que ve. 

Quan arribis a FEM trobaràs persones que, com tu, han escollit repensar la seva manera de viure i han passat a l’acció: estan fent un esforç per viure de manera coherent amb la seva manera d’entendre les coses. 

Aquest punt en comú uneix i fa que les diferències siguin una oportunitat per aprendre, crea família – una petita però selecta família de gent valenta, conscient i vàlida, capaç d’imaginar i caminar cap al món al qual volem viure.

FEM és integrar al dia a dia la natura i el món rural, crear vincles, intercanviar idees, passar-ho bé. Molt bé! No tenim una agenda d’activitats tancada sinó que, en funció de l'època de l’any i dels interessos de cadascú, ens organitzem entre tots i fem unes coses o altres.FEM és un lloc ideal per aprofitar la natura i fer esport a l’aire lliure. Fer trekking d’alta muntanya, esquiar, fer bici (tant de muntanya com de carretera), escalar, fer yoga, muntar a cavall, anar a buscar bolets, contemplar i aprendre sobre la natura, col·laborar amb l’hort…Per la seva situació geogràfica, el Ripollès és una zona amb molta història i una oferta cultural molt vinculada al territori. Hi ha un munt de pobles, edificis i racons històrics per visitar, rutes per anar fent (com la de la retirada de la Guerra Civil) i un bon teixit de productors locals amb qui organitzem workshops o visites segons els interessos de cada grup.A més, com que compartim el dia entre persones amb coneixements i professions complementàries, també s’organitzen workshops per intercanviar coneixement entre nosaltres.
Una manera de crear un impacte en l’entorn que ens acull és fent costat als productors i comerços locals.A Sant Pau de Segúries (10 min en bici) hi ha mercat cada dijous a més de diversos comerços amb tots els productes bàsics que puguis necessitar, a Sant Joan de les Abadesses i Camprodon (10 min en cotxe) el mercat és els diumenges i hi ha un teixit comercial local atractiu, a més de grans supermercats. Tenim contacte amb la pagesia local i, quan es pot, comprem directament al productor, és la manera de saber exactament què menges i com ha estat produït i, alhora fer costat a un sector estratègic per al territori i cada dia més ofegat per la macro indústria alimentària.Si no ho sabies, ara ja ho saps: al Ripollès s’hi menja molt bé! També hi ha una oferta gastronòmica de cuina de muntanya que no te l’acabes i que tindràs l’oportunitat de provar si fas el pas de venir.

👍 Teletreballes, ets emprenedor o freelance i vols canviar d'entorn, baixar el nivell d'stress i/o equilibrar millor el teu benestar initim amb la teva trajectòria professional.

👍 T’estimes la natura i tens ganes de gaudir-la i aprendre'n més. Ja sigui fent esport o simplement observant-la i integrant-la al teu dia a dia.

👍 Tens ganes de divertir-te, de conviure, de compartir i intercanviar inquietuds. Vols connectar amb persones similars des de l'alegria i la calma. Tens ganes de passar-ho bé i alhora respectar l'espai propi i els moments propis i dels demés. Vols créixer també professionalment.

👍 Tens ganes de participar de la vida al món rural. Vols entendre com és el dia a dia a una petita granja familiar del Pirineu. Tens ganes d'aprendre com es viu aquí, de conèixer l'entorn i de reinterpretar-lo amb una visió més propera, allunyada de dulcificacions o judicis pre-establerts.

👍 T'interessa la història i la cultura del Pirineu. T’agrada menjar de proximitat. Vols recolzar el comerç local, comprar a mercat i directament dels productors productes frescos i de qualitat.

😥 Si vols venir només de vacances, ja que som pocs i ens agrada anar amb un ritme similar.

😥 Si busques un espai per aïllar-te i no tens ganes de compartir o no estàs obert a integrar coses noves. Si prefereixes estar al teu aire, però t'ho planteges només per preu o disponibilitat.

😥 Si no tens ganes de comprendre i respectar la natura, el món rural i el sector primari. Si tens una idea pre-concebuda sobre el medi natural i creus que ja no tens res més per aprendre'n.

😥 Si no toleres la diferència o ets excloent, sigui per la raó que sigui: classe social, raça, gènere... FEM és un espai lliure de judicis on tothom hi és benvingut i l'única cosa que no es tolera és la intolerància.

😥 Si busques un hotel o casa rural. Posem molt esforç en que tinguis un espai adequat per treballar i estiguis còmode en tots els sentits, però no som un establiment turístic. Compartir el dia a dia amb persones similars i en un entorn natural té moltes coses a favor però requereix ganes d'adaptar-s'hi, proactivitat i col·laboració.

Concertar videotrucada

Reserva dia i hora per a la videotrucada. Parlarem 15min per coneixe’ns personalment, explicar-te millor el projecte i resoldre qualsevol dubte.

 

Concertar vídeo llamada

Reserva día y hora para la vídeo llamada. Hablaremos 15min para conocernos personalmente, explicarte mejor el proyecto y resolver cualquier duda.

We are working on it 🙏

We are translating the website, it will be ready soon. In the meantime, don’t hesitate to ask what you don’t understand:

Estamos trabajando en ello 🙏

Estamos traduciendo la web al castellano, muy pronto estará lista. Mientras tanto, no dudes en preguntarnos lo que no entiendas: