Fem Coliving

Jornada de capacitació amb dinar inclòs: 15 Juny ’24 | 25€

Cultura d’equip: Eines per col·laborar de manera sana i efectiva en l’entorn professional. Emprenedors dels Pirineus.

Jornada de capacitació destinada a petites empreses i col·lectius que vulguin millorar l’organització i comunicació interna i benestar dels seus col·lectius. 25€, dinar inclòs. Impartit per Fil a l’Agulla i Resilience Earth. Organitzat per FEM Coliving Rural i Mas La Sala.
Dissabte 15 de Juny

Mas La Folcrà (St. Joan de les Abadesses)

9:30 · Arribada
10h · Governança i estratègia

a càrrec de Resilience Earth

13:30 · Dinar
15:30 · Les cures i el benestar

a càrrec de Fil a l’Agulla

25€

Dinar inclòs · Places limitades

Nova Jornada de Capacitació organitzada des de FEM Coliving Rural, conjuntament amb els nostres veíns Mas La Sala. Aquesta vegada, per mirar de donar resposta a una de les aptituds que els emprenedors i petits equips de treball més ens diuen que necessiten millorar: com organitzar-se internament? Nosaltres mateixos, com a petit equip de treball que som a FEM Coliving Rural, ens trobem sovint amb preguntes com?

  • – Com definir els rols i responsabilitats de cadascú?
    – Com pendre les decisións de manera que cadascú tingui autonomia en les seves àrees i tothom hi estigui representat?
    – Quin sistema de rendiment de comptes intern hauriem de fer servir?
    – Com filar-ho tot amb un sistema d’organització sa, que fomenta la creativitat i que vetlla pel compliment de la missió i la obtenció de resultats?

El proper 15 de Juny, intentarem donar resposta a aquestes preguntes i algunes més gràcies a l’ajuda de Mas La Sala, Resilience Earth i Fil a l’Agulla. 

Si intueixes que al teu equip de treball hi ha marge de millora en aquest sentit i tens curiositat per conèixer eines noves, ben segur que treureu suc d’una jornada que, a més, volem que sigui lleugera i agradable: en un entorn inmmillorable  com és l’era de La Folcrà i amb un bon dinar per establir connexions amb altres empreses i entitats. Aquesta jornada de capacitació és una oportunitat única per als emprenedors de la zona dels pirineus i altres regions.

Continguts de la Jornada

Dissabte, 15 de Juny Mas La Folcrà (St. Joan de les Abadesses)

Matí: Governança i Estratègia

Resilience Earth

Introduirem eines per avaluar, identificar i clarificar la nostra estratègia empresarial i organitzativa, així com plantejarem de quina manera ens és necessària per esdevenir més resilients en un món canviant. Aprofundirem en la relació entre la planificació estratègica i el model de governança. Explorarem la creació d’una planificació inicial esquemàtica per imaginar la reorganització interna del teu projecte.I ho farem a través de: Dinàmiques d’anàlisi i desenvolupament de la capacitat organitzativa i el potencial de la teva empresa: Espais d’indagació estratègica sobre l’organització interna de la teva empresa. Experimentar amb altres maneres d’imaginar l’organització. Eines per a la cocreació d’un pla inicial per a la reorganització interna.
13:30 Dinar i networking

Un moment per gaudir de l’entorn, intercanviar opinions i coneixe’ns millor.

Tarda: Les cures i el benestar

Fil a l’Agulla

Explorarem dinàmiques d’autodiagnosi: com està el projecte actualment en relació amb les cures? Com vivim les cures en el nostre projecte? Per on pots començar ja a introduir algun canvi o incorporar alguna eina?Descobrirem les diferents àrees del marc de les cures en una organització o empresa: visió i/o propòsit, cohesió i treball en equip, poder i lideratge, conflicte, comunicació, gestió de la discriminació, gestió de l’estrès, etc. i explorarem algunes eines per millorar en aquests aspectes.

Amb totes aquestes preguntes vam anar a visitar les nostres veïnes de Mas La Sala, una cooperativa d’aprofitament comunitari de la terra constituïda el 2020, on conviuen i treballen les sis sòcies que la conformen.

Quan els vàrem compatir les nostres ganes d’entendre millor com s’organitzen i com treballen la seva governança, organització i benestar, de seguida ens van parlar del treball d’acompanyament que havien rebut al llarg d’aquests anys i que continuen rebent per part de Reslience Earth i Fil a l’agulla.

Llavors vam pensar que seria molt interessant poder organitzar conjuntament una jornada en què poder compartir aquest aprenentatge amb Resilience Earth i Fil a l’agulla des de la seva llarga experiència i fer arribar aquests recursos a altres petites empreses i col·lectius del territori.

És una cooperativa que acompanya a persones i grups en processos de presa de consciència amb vocació de transformar i incidir allà on treballem: al món educatiu, les organitzacions, els grups, les comunitats, les persones, les relacions i nosaltres mateixes. Treballen per la transformació personal i social. Donen suport a la diversitat i la llibertat en un sentit profund, de manera que cadascú pugui ser més qui és.Apoderen per impactar en el món i afavorir el canvi social. El projecte neix el 2009 a partir de l’esforç i la iniciativa de cinc sòcies.

 

És una cooperativa sense ànim de lucre de gestió del canvi, que aposta per la resiliència comunitària, el disseny regeneratiu i l’economia social i solidària com a eines fonamentals per a la transformació social, ecològica i econòmica. Les membres de la cooperativa ofereixen diversos serveis com el disseny, planificació i avaluació; la facilitació i formació; o la innovació i recerca. Treballen amb més de 50 organitzacions locals i internacionals, han acompanyat a més de 100 projectes, comunitats, municipis i institucions que volen fer front als reptes que planteja el present, d’una manera positiva, creativa, engrescadora i sostenible en el temps.

Et serà especialment interessant si…


Ets impulsor/a d’una petita empresa o entitat

(SCP, SL, Coop, Fundació, Associació, Entitat sense forma jurídica…)

Formes part d’un equip petit
Entre 2 i 10 persones aprox.

Una cultura d’equip treballada aporta valor (i molt) en totes les etapes de maduresa de l’empresa o entitat. Idea, prototipat, llançament, consolidació, creixement…

La jornada està dirigida a l’autogestió dels equips de treball, siguin del sector que siguin. Producció agroalimentària, turisme i restauració, comunicació i màrqueting, comerç, serveis, construcció…

Serà més útil si vens amb altres membres de l’equip, però també aprendràs si vens sol/a.

Dissabte 15 de Juny
Mas La Folcrà (St. Joan de les Abadesses)
25€ (Dinar inclòs · Places limitades)

 

Amb la col·laboració de:

Organitzat per:

Més posts

Concertar vídeo llamada

Reserva día y hora para la vídeo llamada. Hablaremos 15min para conocernos personalmente, explicarte mejor el proyecto y resolver cualquier duda.

We are working on it 🙏

We are translating the website, it will be ready soon. In the meantime, don’t hesitate to ask what you don’t understand:

Estamos trabajando en ello 🙏

Estamos traduciendo la web al castellano, muy pronto estará lista. Mientras tanto, no dudes en preguntarnos lo que no entiendas:

Concertar videotrucada

Reserva dia i hora per a la videotrucada. Parlarem 15min per coneixe’ns personalment, explicar-te millor el projecte i resoldre qualsevol dubte.